·Grote omleiding Vorselaar Noord·Sluitingsdagen·Rust- en picknickplaats Heiken, Buurtplein Schrans·Handicar voor Vorselaar·Ballonwedstrijd Buitenspeeldag·Boost!·Vacatures bij de gemeente

Grote omleiding Vorselaar Noord
In Vorselaar Noord zijn grote rioleringswerken aan de gang. Vanaf maandag 6 juni verandert de situatie ingrijpend. Vermoedelijk tot eind september 2011 ligt de as Putakkerstraat – Moleneinde - Klissenhoek volledig open.

Vanaf maandag a.s. moet het doorgaand verkeer dus een grote omleiding volgen. Bewoners van Vroegeinde, Pallaaraard, Dageraad, Groenstraat, Moleneinde (noordelijk deel), Klissenhoek (noordelijk deel), Niemandshoek, Maashoek, Bosweg, Strateneinde, Zegbroek, Heirbaan en Rommelzwaan, kunnen niet anders dan een omleiding volgen langs Vispluk.

Concreet betekent dit dat alle doorgaand verkeer in Vorselaar Noord (ook vanuit de buurgemeenten Zandhoven-Pulderbos, Malle-Oostmalle, Wechelderzande, Lille) van en naar het dorpscentrum de bewegwijzerde omleiding dient te volgen.

Zorg voor een aangepaste snelheid en verantwoord rijgedrag a.u.b. Op grote delen van de omleiding wordt een snelheidsbeperking van 50 km/u ingevoerd om de overlast voor de omwonenden tot een minimum te beperken. De politie houdt een oogje in het zeil.
De gemeente doet al het mogelijke om alle aannemers, diensten en nutsmaatschappijen aan te zetten tot een korte werkperiode. Alle werkzaamheden onder, op en langs de weg worden samen uitgevoerd, om de weg zo snel mogelijk terug berijdbaar te maken en daarmee de ongemakken zo beperkt mogelijk te houden. Dank voor uw begrip.
Info: technische dienst, 014/50 71 07, td@vorselaar.be
Sluitingsdagen
Alle gemeentelijke diensten zijn gesloten op Hemelvaartdag donderdag 2 juni. Gemeentehuis, werkhal en kinderclub maken de brug tot 3 juni. Containerpark en bib maken de brug tot 4 juni. Maandag 6 juni staan wij graag terug tot uw dienst.

Op Pinksteren, zondag 12 juni, is de sporthal gesloten. Pinkstermaandag 13 juni zijn alle gemeentelijke diensten gesloten. Wij helpen u vanaf dinsdag 14 juni graag verder.
Hen overzicht van alle sluitingsdagen vindt u op onze website.
Info: info@vorselaar.be, 014/50 11 01
 
Rust- en picknickplaats Heiken, Buurtplein Schrans
Vorselaar viert feest!
Op zondag 29 mei werd het nieuwe Buurtplein aan de Schrans feestelijk geopend. 350 mensen namen deel aan het Breugelbuffet. ’s Namiddags kwamen nog vele geïnteresseerden een bezoekje brengen. Het was een geslaagde dag.

Dinsdag 31 mei werd ook de nieuwe Rust- en Picknickplaats aan het Heiken plechtig ingehuldigd. Wandelaars en fietsers kunnen vanop dit toeristisch knooppunt de omgeving van het Heiken verkennen. Bij warm weer biedt het drinkwaterfonteintje van Pidpa verfrissing.
Info: www.toerismevorselaar.be, www.schransbuurt.be

Ballonwedstrijd Buitenspeeldag
Tijdens de Buitenspeeldag op 6 april, namen heel wat kinderen mee aan de ballonwedstrijd.
 
De 5 winnaars mochten hun prijs dit weekend in ontvangst nemen tijdens de opening van het Buurtplein en de nieuwe speeltuin aan de Schanshoeve. Proficiat!
 
-          Rune Ruelens, 686 km
-          Kiara Van Den Plas, 241 km
-          Kobe Dens, 241 km
-          Wouter Sels, 190 km
-          Imka Van Dyck, 181 km
 
Op onze website staat een lijst met de teruggekomen kaartjesen de bijhorende afstanden. Al wie op deze lijst staat, kan zijn of haar kaartje komen ophalen op het gemeentehuis.
 
 Boost!
Boost! Is een interessante dag voor vrijwilligers van alle verenigingen. De vrijetijdsdiensten van Herentals, Grobbendonk, Herenthout, Lille,  Olen en Vorselaar, Vormingplus Kempen en CC’t Schaliken bieden u 12 verschillende workshops aan.  Telkens over onderwerpen die nauw aansluiten bij de dagelijkse werking van je vereniging. Gevarieerd en actueel. Uiteenlopend en diepgaand.
 
Boost! gaat door op zaterdag 22 oktober van 9u tot 16.30u in CC’t Schaliken, Grote Markt 35 in Herentals.
 
Maak snel je keuze: voor de meeste activiteiten laten we maar een beperkt aantal deelnemers toe. Inschrijven kan vanaf 15 juni 2011
 
Info: www.doedeboost.be, 014 41 15 65, janna@vormingpluskempen.be

Vacatures bij de gemeente
De dienst gezinszorg zoekt een voltijdse jobstudent voor juli of augustus. Neem contact op met Gonda Verwimp, 0474/77 11 72
 
Werk je graag met kinderen? Ben je op zoek naar een leuke job in een fijn team? Kinderclub De Regenboog zoekt dringend extra begeleid(st)ers. Neem snel contact op.